29.03.2024     
 
      
  


Премьер лига

Первая лига

Вторая лига

Головна » 2015 » Вересень » 10 » ФК «Факел»(Вінницька область)
                                                  Просмотр товара
12:18
ФК «Факел»(Вінницька область)

В 1984 році з ініціативи великого любителя футболу, головного інженера заводу «Ремдеталь» М.Т.Шарка була створена молода самобутня команда, якій дали назву «Факел». В кінці січня до роботи з командою був запрошений перспективний фахівець В.Д.Цибрій, який розпочав ціленаправлену підготовку до сезону.

Початок був вдалий. Першу свою перемогу «Факел» в третій групі здобув в Комунарівці з рахунком 4:0. І хоча не вдалось в тому і наступному сезонах завоювати путівку до другої групи, молода, перспективна команда набула необхідного досвіду з сильнішими суперниками. Тому підтвердження - сезон 1986 року. В гострій, безкомпромісній боротьбі команда завоювала почесне третє місце, пропустивши вперед «Ниву-2» Вінниця та «Колос» Джулинка. «Факел» набрав в 26 іграх 42 очка при різниці м’ячів 92-20. 

Наступний, 1987 рік, став для «Факела» не менш успішним, адже команда виборола довгоочікувану путівку в другу групу обласного футболу, випередивши сильні колективи з Бару, Глухівець, Джулинки та Вінниці. В послідуючих сезонах команда набрала необхідного досвіду, проходили зміни поколінь, поряд з лідерами команди  почали заявляти про себе група перспективної молоді. І вже через рік в сезоні 1989 року до команди прийшов справжній успіх, зайнявши друге місце, «Факел» виборов путівку до вищого ешелону обласного футболу. 

Дебютний рік в першій групі був не простий. Після першого кола «Факел» набрав тільки 8 0чок і займав скромне 14 місце, однак друге коло провів вдаліше.

Наступних три сезони в групі сильніших «Факел» намагався закріпити за допомогою «десанту» з Києва та Білої Церкви, однак С.Третяку, яки той час працював з командою, не маючи достатньої фінансо підтримки і втративши практично всіх місцевих гравців, було надзвичайно важко і команда покинула групу сильніших. Розбалансованість складу, втрата ігрових зв'язків призвела до того, і команда і в другій групі закріпилась в середині турнірної таблиці. 

В середині 1997-98 р. команда зайняла І місце в першості області вийшла до першої групи. Секрет успіху був в тому, що команда даним складом грала впродовж кількох сезонів, налагодились ігрові зв'язки .

Нажаль «Факел» в клубному заліку даний іспит не витримав і знову повернувся в нижчий ешелон. Наступних три сезони «Факел» стабільно займав високе четверте місце в другій групі першості області.

В 2014 р. команда разом з "Шляховик" (Погребище) після першого кола зайняла третю сходинку .

| Рейтинг: 2.0/1
Категорія: Аматорські ім'я | Переглядів: 890
Всього коментарів: 0
avatar
          Rabota UA В фейсбуке Мы в контакте Lamoda UA Skidka UA
Реклама на сайте

 

2024-2015 uk-football.at©

При цитуванні і використанні

будь-яких матеріалів в Інтернеті

відкриті для пошукових систем

гіперпосилання на "Український футбол.at"

обов’язкові.