29.03.2024     
 
      
  


Премьер лига

Первая лига

Вторая лига

Головна » 2015 » Квітень » 19 » ЯРОШЕНКО: «Помітно,що підопічні прогресують»
                                                  Просмотр товара
16:26
ЯРОШЕНКО: «Помітно,що підопічні прогресують»

 Керманич «Сум» із обережністю ставиться до останніх результатів

— Удячний підопічним: усе, що планували, вони виконали, — зазначив Юрій Миколайович.

— Повірте, ми належним чином готувалися до цього матчу. Відтак помітили, що в опонентів сталися позитивні зрушення. Проте, як і в кожного, в криворіжців також є слабкі сторони, котрими намагалися скористатися. У тактичному плані ми діяли організовано: неодноразово відбувалися швидкі переходи з оборони в атаку. Те, як гравці виконали вказівки, певне, свідчить про майстерність. Отож я дуже задоволений своєю командою.

— Чому після відкритого футболу з «Нафтовиком-Укрнафтою» вирішили проти «гірників» зіграти винятково на контратаках?

— Коли аналізуєш опонента, пот­рібно обрати той стиль, який буде найефективнішим. «Гірник» проти «Олександрії», «Геліоса» та «Десни» відмінно розгортав наступ із своєї половини поля. Вони віддавали ініціативу та на своїй частині зустрічали візаві. Таким чином, спробували видозмінити свою тактику: свідомо віддали м’яч криворіжцям, а самі діяли другим номером. Утім, зрозумійте правильно: можна віддати перевагу в контролі м’яча, але в жодному разі — не командній грі! Відтак хлопці виконали те, що вимагав од них. Помітно, що вони прогресують.

— Отож, робимо висновок, із огляду на підсумок (0:2), що в Кривому Розі не чекали такої манери гри?

— Насамперед, необхідно усвідомлювати, що нам може запропонувати суперник, і застосувати різні варіації гри, щоби здобути результат. Матч продемонстрував, що за основу ми взяли правильний підхід. Мені складно судити, на що сподівалися в Кривому Розі… Тим паче, після вдалого старту «Гірника» навесні, можливо, відбулися певні зміни. Це майстерність — показувати найкращі якості проти будь-якого суперника.

— Перший гол на трибунах зустріли бурхливим обуренням, мовляв, Лебеденко перебував у положенні поза грою…

— Я сидів на одному рівні з останнім гравцем криворіжців: там метрів п’ять було до офсайду. Не заглиб­люватимуся в нашу кухню, проте скажу: ми початково планували ловити криворіжців на таких швидких випадах, що в нас і вийшло.

— Сподобалася гра воротаря Литвиненка, котрий навесні вперше вийшов на поле, а зараз уберіг ворота «сухими».

— Насправді в нас кваліфікований комплект голкіперів. Повірте, щодо цієї позиції я спокійний. Між воротарями існує серйозна конкуренція. Отож кожному даємо шанс, аби вони прогресували. Тим більше, всі вони — молоді хлопці. Якщо не випускати їх, вони топтатимуться на місці у своєму розвитку. Найкраще тренування — матч, у якому пот­рібно набувати досвіду й відточувати дії.

— Помітно, що ваші підлег­лі частенько беруть гру на себе. Це — ваша вимога чи їхня ініціатива?

— У нас багато теоретичних занять. Окрім того, особливу увагу приділяємо технічній підготовці. Ми так виховували гравців іще з дитячо-юнацького етапу. На тому рівні перемагає частіше той, хто краще володіє м’ячем і частіше обводить опонента. У дорослому футболі важливо розуміти момент: коли варто взяти гру на себе, а коли — зіграти через один-два дотики. Щодо гри поблизу протилежного штрафного майданчика чи моментів «один на один»: я лише вітаю, коли гравець бере на себе відповідальність і починає обігрувати захисників, загострюючи ситуацію.

— Чи можна вважати, що старт весняних виступів сумчани проводять успішно?

— Зараз подолали лише перший екватор змагань. Не приховуватиму — він удався. Однак попереду ще основна, заключна частина. Не варто бігти попереду потяга. Ми можемо багато наговорити, часто переміщати фішки, проте, якщо на практиці немає результату, нічого не вийде. Повірте, в нашій командній грі ще є мінуси, котрі потрібно змінити на плюси. Хоча не можна не згадати, що підопічні поступово прогресують

. — Найближчої неділі на «Ювілейний» завітають гості з Тернополя. Яким бачиться наступний поєдинок?

— Якщо звернутися до історії «Ниви»: в гостей завжди виступали кваліфіковані гравці. Відтак із дуже великою відповідальністю готуємося до зустрічі з тернополянами. Зрештою, ми поважаємо будь-якого суперника. Проте не забігатиму наперед і не даватиму обіцянок. На всі запитання відповість лише поєдинок.

Джерело: УФ

| Рейтинг: 0.0/0
Категорія: Інше | Переглядів: 307
Всього коментарів: 0
avatar
          Rabota UA В фейсбуке Мы в контакте Lamoda UA Skidka UA
Реклама на сайте

 

2024-2015 uk-football.at©

При цитуванні і використанні

будь-яких матеріалів в Інтернеті

відкриті для пошукових систем

гіперпосилання на "Український футбол.at"

обов’язкові.