29.03.2024     
 
      
  


Премьер лига

Первая лига

Вторая лига

Головна » 2016 » Лютий » 28 » Лужный: «Я не тренирую «Карпаты» и не отвечаю за результат»
                                                  Просмотр товара
11:48
Лужный: «Я не тренирую «Карпаты» и не отвечаю за результат»

Головний тренер «Карпат» Олег Лужний розповів про свої обов’язки та перспективи у львівському клубі, організацію матчу легенд, а також пояснив, чому не хоче працювати у ФФУ.

– Олеже Романовичу, для початку хотілось би від Вас почути, як пройшли збори «Карпат». А також, що входить у функції головного тренера клубу?
– Я здивований, що ваші колеги постійно пишуть про першу команду «Карпат», як команду Лужного. Про мене постійно пишуть – головний тренер. Коли відбувалася моя презентація, мене назвали головним тренером усього клубу. А головний тренер першої команди – Безуб’як. Люди мають правильно мене зрозуміти. Я не відповідальний за результат першої, другої або третьої команди. У мене є домовленість з президентом «Карпат» Петром Димінським про те, що я буду головним тренером клубу до травня місяця. За цей час я придивлюсь до команд, розгляну проблеми, відзначу позитивні моменти. Оціню наскільки футболісти та тренери відповідають рівню клубу. І після цього, у травні місяці ми з Петром Петровичем і поговоримо про подальшу співпрацю. Якщо ми домовимось, буде результат. Мене просто дивує що пишуть. Я читаю у ЗМІ: «Команда Лужного виграла». Я до цього не маю жодного стосунку. Я буду відповідальним за перемоги та поразки, коли вестиму тренувальний процес.

– Можна говорити, що ви зараз більше виконуєте функції спортивного директора?
– По суті, ви правильно говорите. Зараз я не приймаю участі у тренувальному процесі, тому не можна говорити, що я відповідальний.

– Але водночас з вуст Юрія Дячука-Ставицького пролунала фраза, що якщо у нас тренер Лужний, то команда має бути в єврокубках...
– Як же Лужний може бути тренером, якщо він не тренує команду? Тренер має відповідати за тренувальний процес, а я навіть близько до команди не лізу. Петро Петрович Димінський мені одразу сказав, щоб я не вмішувався у тренувальний процес. Тому я не розумію як Дячук-Ставицький міг говорити про мене, як головного тренера першої команди.

– Ви їздили з командою на збори. Як відбулося ваше повернення у рідний клуб?
– Ви правильно сказали. «Карпати» – мій рідний клуб, а Львів – моє рідне місто. І цим усе сказано. На зборах хлопці справили на мене гарне враження: працюють самовіддано, стараються, з характером. Майстерності іноді бракує, але дуже велике старання я побачив.

– Не так давно ви проводили прес-конференцію, на якій мова йшла про матч легенд лондонського «Арсеналу» та збірної України у Львові. На якій стадії організація? Хто з легенд «Арсеналу» збираються приїхати до Львова?
– Я – не організатор цього матчу. Одна компанія запропонувала мені провести такий матч. Як я міг відмовитись? Я перепитав, чи впевнені вони, що зможуть організувати таку зустріч. Мені сказали, що проведуть цей поєдинок на найвищому рівні, а у Львові такого ще було.

– Ви не вели переговори в Лондоні з вашими друзями з лондонського «Арсеналу»?
– Я не вів ніяких переговорів, бо не займаюсь організацією цього матчу.

– Інсайдерські джерела говорять, що з вашим приходом у «Карпати» у клубу може з’явитись новий інвестор.
– Люди багато що говорять. Я ніякого відношення до цього не маю. Президент «Карпат» – Петро Димінський, і я з ним вів переговори, коли мене призначили головним тренером клубу.

– Ви входили у виконком федерації футболу. Як вам працюється у ФФУ?
– Я вже туди не входжу. Ви мене часто бачили у федерації?

– На виборах президента ФФУ...
– Я одного разу був, якраз на виборах. Більше ви мене не могли там бачити.

– Чому?
– Не хочу говорити все, що думаю. Буде некоректно. Там дуже багато різних людей. Наприклад, Генінсон і Павелко розуміють, що вони роблять. Але в той же час багато людей, які взагалі не розуміють, що вони там роблять. Я поки не бачу себе функціонером федерації. Не хочу сидіти в кабінеті і підписувати «паперчики».

– Які відчуття після повернення у «Карпати»?
– Радий що повернувся до роботи у команді. Півтора роки без роботи пройшли непросто. Розумів, що час повертатись. Дуже скучив за роботою. Я з самого дитинства був у футболі.

 

Источник: matchday

| Рейтинг: 0.0/0
Категорія: Інше | Переглядів: 399
Всього коментарів: 0
avatar
          Rabota UA В фейсбуке Мы в контакте Lamoda UA Skidka UA
Реклама на сайте

 

2024-2015 uk-football.at©

При цитуванні і використанні

будь-яких матеріалів в Інтернеті

відкриті для пошукових систем

гіперпосилання на "Український футбол.at"

обов’язкові.