28.03.2024     
 
      
  


Премьер лига

Первая лига

Вторая лига

Головна » 2015 » Травень » 20 » Сергій Петько: «Металіст» у середу буде фаворитом»
                                                  Просмотр товара
08:42
Сергій Петько: «Металіст» у середу буде фаворитом»

Захисник «Чорноморця» Сергій Петько поспілкувався з прес-службою ПЛ напередодні гри у рідному місті проти «Металіста».

– Сергію, перш за все, дозволь поцікавитись станом здоров’я, адже ти вимушено залишив поле у першому таймі зустрічі проти запорізького «Металурга»…

– Дивився у повторі той момент. Там наче накладка пішла, і я не зміг продовжити гру. Зробили знімок: там лише забій, ніяких переломів, тріщин немає. Тому готуюсь до наступного поєдинку. Тренуюсь, починаючи з неділі.

– Вам двічі ще належить зіграти з «Металістом». Дивився ігри наступного суперника, багато знаєш про нього?

– Сам я з Харкова, тому «Металіст» знаю добре. Наш суперник високого рівня, господарі будуть фаворитами. У них хороший контроль м’яча, хоча іноземці і залишили команду. Проте прийшли якісні виконавці, зокрема, з «Чорноморця» – Іван Бобко, Кирило Ковальчук, Сергій Назаренко. Їхні імена багато про що говорять. Але і ми намагатимемось не поступатись, підтримати високий рівень гри. Готуємось відповідально, серйозно, налаштовуємось на важкий матч.

– Говорячи про вступ «Чорноморця»: не виграєте, практично не забиваєте… Як все це самі сприймаєте?

– Кожен хоче і перемагати, і показувати результативний футбол. Тренерський штаб нам у цьому допомагає, вірить в нас. Постійно чогось не вистачає, але, сподіваюсь, що саме у найближчому матчі з «Металістом» зможемо перервати невдалі серії. Прагнемо порадувати і своїх вболівальників, які продовжують нас підтримувати – хоч й на відстані. І самим варто покращити настрій. Голови не опускаємо.

– Говорячи більш глобально: що важливіше – добре завершити поточний сезон чи вже зараз думати про майбутній?

– Сьогодні потрібно просто підтримати власний бойовий дух хоча б однією перемогою, а потім думати про майбутнє

. – Повертаючись до найближчого матчу, чи можна говорити про схоже становище на сьогодні у «Металіста» та «Чорноморця»?

– Бачу, що харків’яни стали також більш українською командою. Вітчизняні виконавці і у них, і у нас, у тому числі, молоді хлопці, прагнуть довести, що вони не гірші. Старші допомагають молодшим, у нас колектив та мікроклімат сприяють роботі на тренуванням та закладенням певної бази для майбутніх перемог. Гадаю, так само відбувається і у Харкові.

– У вас в останніх турах саме більш досвідчені виконавці опинялись у запасі або взагалі не потрапляли до протоколу…

– Зараз Олександр Бабич дає шанс усім, щоб кожен міг себе зарекомендувати, проявити власні здібності в офіційних іграх високого рівня. Ті, хто старші, їхні можливості добре відомі тренерському штабу. Мабуть, таким чином, Сан Санич краще хоче вивчити молодь.

– Наскільки несподіваним для тебе було місце в основному складі, яке до того ж стало постійним?

– Зимові збори з першою командою я проходив вже на постійній основі. Перші три весняні матчі провів за дублерів, а під час паузи на матчі збірних дізнався, що зіграю у кубковій зустрічі з «Дніпром». Звичайно, мандраж, хвилювання були присутні під час дебюту. Та ще й проти такого суперника. Намагався викладатись на повну. І після того залишив за собою місце у стартовому складі.

– Зараз вже звик?

– З кожною грою відчуваю більше впевненості. До того ж розумієш вимоги, які перед тобою ставить сама гра на такому рівні – зрозуміло, що тут багато є відмінностей. Кваліфікація футболістів дозволяє про них сказати, що вони швидші, розумніші, хитріші.

– Наскільки широкий діапазон твоїх дій на полі?

– Взагалі весь час грав на місці центрального захисника, але після товариської гри, коли Сан Санич поставив мене праворуч, можна сказати, перебрався на фланг. Втім, позиція на обох флангах оброни для мене також не нова. Головні вимоги – зіграти просто, нічого не вигадуючи, не помилятись у передачах, за можливістю підключитись вперед.

– Які для себе цілі на майбутнє ставиш?

– Для початку хотілося б закріпитись в основному складі «Чорноморця», у Прем’єр-лізі. Є мрії і на майбутнє – спробувати свої сили в єврокубках, заслужити право зіграти у збірній. Прагну досягнути максимальних футбольних вершин.

Джерело: fpl.ua

| Рейтинг: 0.0/0
Категорія: Інше | Переглядів: 303
Всього коментарів: 0
avatar
          Rabota UA В фейсбуке Мы в контакте Lamoda UA Skidka UA
Реклама на сайте

 

2024-2015 uk-football.at©

При цитуванні і використанні

будь-яких матеріалів в Інтернеті

відкриті для пошукових систем

гіперпосилання на "Український футбол.at"

обов’язкові.