24.04.2024     
 
      
  


Премьер лига

Первая лига

Вторая лига

Головна » 2015 » Серпень » 13 » ФК«Авангард» (Житомирська область)
                                                  Просмотр товара
21:31
ФК«Авангард» (Житомирська область)

Розквіт футболу у Новограді-Волинському припав на 70-ті роки минулого століття. В цей час команда «Авангард» була одним із лідерів області. В різні часи у Новограді-Волинському виховувались футбольні таланти. Серед них — Сергій Круліковский, центральний захисник київського «Динамо», гравець збірної Радянського Союзу. Серед вихованців новоград-волинської школи футболу — суддя всесоюзної категорії Петро Кобичик, футболіст Юрій Романов, захисник Артур Гриценко, який має досвід виступів за ФК «Львів»,«Карпати» (Львів), «Спартак» (Суми), Сталь (Дніпродзержинськ), а тепер виступає за «Арсенал» (Біла Церква).

2011 року команду «Авангард» було відроджено і вона відразу розпочала виступи у чемпіонаті області і серед аматорських колективів України.

Але через фінансові проблеми і ряд інших факторів «Авангард» було знято із аматорського чемпіонату України з футболу за два тури до закінчення групового розіграшу. В двох матчах, що залишились, команді було зараховано поразку. У цей же період постало питання про повернення на футбольну арену команди «Звягель-750» замість «Авангарда».

На початку 2012 року керівні особи міста разом з головою Верховної Ради Володимиром Литвином запевнили, що ФК «Авангард» зможе повторити успіх старого «Звягеля-750» 2010 року.

Майже вся команда складається з вихованців новоград-волинського футболу.

2012 року команда брала участь у Кубку ААФУ, з якого вибула вже на попередньому етапі, програвши чернігівському ЛКТ за сумою двох матчів (1:3 і 0:1).

| Рейтинг: 0.0/0
Категорія: Аматорські ім'я | Переглядів: 495
Всього коментарів: 0
avatar
          Rabota UA В фейсбуке Мы в контакте Lamoda UA Skidka UA
Реклама на сайте

 

2024-2015 uk-football.at©

При цитуванні і використанні

будь-яких матеріалів в Інтернеті

відкриті для пошукових систем

гіперпосилання на "Український футбол.at"

обов’язкові.