20.04.2024     
 
      
  


Премьер лига

Первая лига

Вторая лига

Головна » 2015 » Липень » 18 » ФК «Олімпія»(Полтавська область)
                                                  Просмотр товара
19:38
ФК «Олімпія»(Полтавська область)

Футбольна команда Олімпія із с.Савинці Миргородського району була створена у 1976 році на базі колгоспу «Більшовик». Через відсутність власного футбольного поля, яке  відповідало хоча б стандартам місцевого рівня, колектив проводив поєдинки в сусідньому селі з мальовничими краєвидами – Зеленому Куті. Воно являло собою структурний підрозділ названого колгоспу.
     Савинцівська «Олімпія», незважаючи на юний вік, кілька років поспіль здобувала першість Миргородського району, ставала призером обласних турнірів серед сільських колективів фізкультури. З початком перебудови (1985 р.) ця футбольна дружина, як не прикро, на цілу чверть століття припинила своє існування.
     Аж поки у 2011 році керівник господарства ТОВ «Савинці», не реанімувала футбольний колектив.
     Спочатку «Олімпія» у першості району 2011 року посідала 8 місце (перше коло), що не влаштовувало честолюбного директора. З приходом на тренерський місток знаного в області спеціаліста Володимира Панасовича Гришка в команді та її турнірній долі все докорінно змінилося. Після прискіпливої селекційної роботи і чотирнадцятиденного учбово-тренувального збору «Олімпія» здобула 10 перемог поспіль, програвши лише заключний матч майбутньому чемпіону району. Більше очків у другому колі жодна команда не взяла. Савинцівська ж дружина в підсумку посіла 4 сходинку при 12 учасниках.
     В наступному, 2012 році, «Олімпія» впевнено виграє першість Миргородського району, взявши «срібло» на всеукраїнському рівні серед сільських команд. У фіналі савинцівські футболісти поступилися 1:2 нікопольському «Колосові».
     Після великої перерви «Олімпія» в 2013 році взяла участь у чемпіонаті області серед команд вищої ліги, посівши пристойне 4 місце. Зате стала чемпіоном України серед сільських команд, а потім і володарем Кубка ЦР ВФСТ , взявши гору в фінальних поєдинках над «Колосом» (Софіївка Дніпропетровської області) – 2:0; 2:1.
     І нарешті рік 2014. Вихід у фінал Кубка Полтавської області 

| Рейтинг: 0.0/0
Категорія: Аматорські ім'я | Переглядів: 1209
Всього коментарів: 0
avatar
          Rabota UA В фейсбуке Мы в контакте Lamoda UA Skidka UA
Реклама на сайте

 

2024-2015 uk-football.at©

При цитуванні і використанні

будь-яких матеріалів в Інтернеті

відкриті для пошукових систем

гіперпосилання на "Український футбол.at"

обов’язкові.