28.03.2024     
 
      
  


Премьер лига

Первая лига

Вторая лига

Головна » 2015 » Травень » 29 » Фоменко продовжує пошук
                                                  Просмотр товара
20:35
Фоменко продовжує пошук

У складі 25-ти гравців, оголошеному сьогодні наставником «синьо-жовтих» Михайлом Фоменком, як і попереднього разу, є два дебютанти. Це - півзахисники: досвідчений 28-річний Павло Ксьонз з «Дніпра» та 21-річний гравець «Зорі» Максим Малишев. Привертає увагу повернення до лав національної команди воротаря Микити Шевченка, а також форвардів Олександра Гладкого та Євгена Селезньова.

 

«Динамо» змінює наповнення без втрати кількості

Як і минулого збору, київські динамівці зберігають своє представництво у збірній у кількості 8-ми гравців, однак є кілька цікавих моментів. Вперше за останні роки кияни приїдуть до розташування головної команди у ранзі чемпіонів країни і вперше столичний клуб у національній команді буде представляти новоспечений динамівець Микола Морозюк. Микола є вихованцем «Динамо», але з часу свого дебюту у збірній незмінно виступав за донецький «Металург». У порівнянні з минулим збором, Морозюк   «замінив» у згаданій динамівській вісімці Рибку. Нагадаємо, у перший же день заїзду збірників до розташування команди у березні травмованого Сидорчука замінив одноклубник Рибалка (тепер обоє отримали виклики одразу). Запрошений тоді Микита Бурда захищає нині кольори збірної U-20 на чемпіонаті світу у Новій Зеландії.  

 

Рокіровка «Дніпра» й «Шахтаря», поповнення «Зорі»

Виклик Гладкого повернув представництво «Шахтаря» до шести гравців, а от «Дніпро» зменшив свою «колонію» у збірній до п’яти репрезентантів (плюс - Селезньов, мінус – Федецький та Безус). У той же час Шевченко та Малишев знову доводять число представників «Зорі» до чотирьох і повертають луганський клуб на рівень серйозного представництва у національній команді, як було наприкінці минулого року.

 

Два представника України у закордонних чемпіонатах - Анатолій Тимощук та Денис Олійник - доповнюють нинішній склад збірної.

 

Дебютанти Ксьонз та Малишев

28-річний півзахисник «Дніпра» Павло Ксьонз є вихованцем футбольної академії київського «Динамо», але його ігрова кар’єра має широку географію. У вищому дивізіоні чемпіонату України Павло захищав кольори сімох клубів – від західноукраїнських «Закарпаття» і «Карпат» до маріупольського «Іллічівця» та ФК «Харкова» на Сході країни. Кольори держави Ксьонз захищав на юнацькому та молодіжному рівнях: з 2003-го до 2005-го року він провів за збірні U-16, U-18, U-19 та U-20 33 матчі, забивши 11 м’ячів.

 

21-річний Максим Малишев дебютував у збірних командах на рівні U-21 у листопаді 2013-го року, у виїзному матчі зі Швейцарією (2:1). Загалом, у складі «молодіжки» Сергія Ковальця він провів шість матчів .

 

Повернення Гладкого, Селезньова та Шевченка

Привертає увагу повернення до лав «синьо-жовтих» трійки гравців. І якщо відсутність на попередньому зборі 22-річного голкіпера Микити Шевченка, котрий вперше був викликаний до табору збірної у листопаді минулого року, була зумовлена травмою, то причини паузи у виступах за національну команду 29-річного Селезньова та 27-річного Гладкого пов’язані не лише з ушкодженнями, а й з браком результативності цих форвардів у своїх клубах. Однак наприкінці сезону ситуація змінилася на краще і обоє досвідчених футболістів отримали черговий шанс заявити про себе у збірній України.

 

Востаннє Олександр Гладкий, на рахунку якого 9 матчів і 1 гол за національну команду, був викликаний Михайлом Фоменком у вересні 2014-го року на матчі проти Молдови (товариський) та Словаччини (кваліфікаційний). Гладкий вийшов на заміну у першій грі, а у відбірному поєдинку залишився на лаві запасних.

 

Попередня участь Євгена Селезньова у зборі головної команди датується березнем 2014 року (товариський матч проти США на Кіпрі). Селезньов, на рахунку якого 42 матчі та 9 голів за збірну, як і Гладкий, провів ту гру серед резервістів.

 

Дискваліфікований Федецький

Оборонець «Дніпра» Артем Федецький залишається в обоймі національної команди, однак не отримав цього разу виклик через автоматичну дискваліфікацію на відбірний матч проти Люксембурга (у зустрічі з іспанцями Артем отримав жовту картку, що стала третьою для нього у нинішній кваліфікації).

 

Збір в Австрії

Національна команда збереться у своєму традиційному розташуванні у Козині ввечері 5-го червня, але вже наступного ранку вилетить чартерним рейсом до австрійського Лінца. Саме там українці проведуть левову частку свого збору, що включатиме у себе товариський матч з командою Грузії 9-го червня. До України національна команда повернеться 13-го червня, за день до матчу з Люксембургом у Львові.

Склад збірної України

 

Воротарі: Андрій Пятов («Шахтар», Донецьк), Денис Бойко («Дніпро», Дніпропетровськ), Микита Шевченко («Зоря», Луганськ)

 

Захисники: В’ячеслав Шевчук, Олександр Кучер, Ярослав Ракицький (усі − «Шахтар», Донецьк), Євген Хачеріді («Динамо», Київ), Андрій Пилявський («Зоря», Луганськ)

 

Півзахисники: Олег Гусєв, Андрій Ярмоленко, Сергій Сидорчук, Денис Гармаш, Сергій Рибалка, Микола Морозюк (усі − «Динамо», Київ), Руслан Ротань, Євген Коноплянка, Павло Ксьонз (усі - «Дніпро», Дніпропетровськ), Тарас Степаненко («Шахтар», Донецьк), Максим Малишев («Зоря», Луганськ), Анатолій Тимощук («Зеніт», Санкт-Петербург, Росія), Денис Олійник («Вітесс», Арнем, Нідерланди)

 

Нападники: Євген Селезньов («Дніпро», Дніпропетровськ), Пилип Будківський («Зоря», Луганськ), Артем Кравець («Динамо», Київ), Олександр Гладкий («Шахтар», Донецьк)

Джерело: ФФУ

| Рейтинг: 0.0/0
Категорія: Збірні | Переглядів: 430
Всього коментарів: 0
avatar
          Rabota UA В фейсбуке Мы в контакте Lamoda UA Skidka UA
Реклама на сайте

 

2024-2015 uk-football.at©

При цитуванні і використанні

будь-яких матеріалів в Інтернеті

відкриті для пошукових систем

гіперпосилання на "Український футбол.at"

обов’язкові.