29.03.2024     
 
      
  


Премьер лига

Первая лига

Вторая лига

Головна » 2015 » Червень » 1 » Ковалець: «Мені пощастило працювати з Лобановським»
                                                  Просмотр товара
08:46
Ковалець: «Мені пощастило працювати з Лобановським»

Напередодні старту міжнародного турніру пам’яті В.В. Лобановського, головний тренер української молодіжки Сергій Ковалець розповів про свої очікування від майбутніх змагань.

 

Турнір Лобановського – турнір Великої людини і тренера. Нам дуже приємно, що ці змагання є традиційними, адже вони є етапом підготовки до відбіркових матчів чемпіонату Європи.

 

- Минулого року турнір не проводився. Позамилугого – Україна вийшла в фінал. Останній раз наша збірна вигравала турнір у 2009-му. Яка зараз мета? Чи є бажання повернути кубок Україні?

 

- Звичайно, на турнір приїзджають хороші команди високого рівня. Тому для нас важливо буде продемонструвати гарну якісну гру. І звичайно хочемо виграти турнір.

 

- Говорячи про суперників, можна сказати, що майже всі старі знайомі. Що можете про них сказати?

 

- Наш перший суперник – збірна Молдови. Це команда хорошого рівня. Ми дивилися їхню гру з Бельгією, коли вони програли з рахунком 2:1, але показали досить насичену гру як в захисті, так і в атаці. У них злагоджена колективна гра. Тому перший наш матч буде цікавим. Ну а наступні будемо бачити – все залежатиме від того, з ким ми будемо грати. Зокрема, команда Словенії – це збірна європейського рівня, так само, як і Греція. Вони намагаються грати в компактний, швидкісний футбол. У них багато індивідуально сильних гравців. Так що турнір обіцяє бути цікавим. Тим більше що це перший раз в цьому році, коли ми гратимемо перед своїми вболівальниками. Тому хочеться показати хороший футбол.

 

- Чи вдасться зібрати оптимальний склад збірної для участі в турнірі?

 

- Принаймні зараз є багато гравців, за якими ми слідкуємо. Також їм дається багато шансів в клубах. Якщо говорити про футболістів 1994 року народження, то майже всі ті, кого ми хотіли, будуть представлені на цьому турнірі.

 

- Наскільки важливим є той факт, що більшість гравців вже виступають у Прем’єр-лізі?

 

- Це добре і для українського футболу взагалі, і для збірних зокрема. Українська команда під керівництвом Олександра Петракова, сформована з футболістів 1995 року народження, вийшла на чемпіонат світу, що проходить у Новій Зеландії. Збірна гравців 1996 року народження під керівництвом Олександра Головка – вийшла у фінальну частину чемпіонату Європи, котрий відбудеться влітку в Греції. Те, що молоді гравці отримують шанс грати за свої клуби – це дуже добре. Важливо, щоб вони використали цей шанс і стабільно грали в основі.

 

- Повертаючись до підготовки до кваліфіції чемпіонату Європи, які у Вас плани?

 

- Найперше – це турнір В. Лобановського, а потім ми граємо два матчі зі збірною Чехії – командою, яка приймає чемпіонат Європи. Тому це також важливі спаринги, під час яких ми можемо перевірити себе на високому рівні. А далі – 5 вересня у нас перший відбірковий матч з командою Македонії. Будемо сподіватися, що у липні і серпні ми зможемо зробити два триденних навчально-тренувальних збори, на які запросимо гравців 1994, 1995 та 1996 років народження. Зрештою, ми маємо не так багато часу, щоб поспілкуватися з гравцями і об’єднати дві вікових категорії в одну команду. Плануємо зустрітися, потренуватися, провести контрольні матчі.

 

- Наостанок, що Ви можете згадати про Валерія Васильовича Лобановського?

 

Повторюсь, що він був великою людиною, і великим тренером. У своїх підопічних він виховував перш за все людяність, а вже потім професіональні якості. Він виростив багато талановитих гравців і тренерів. І не тільки українських, а й європейських – у нього навчались Капелло, Ліппі, Сакі. І його буде згадувати ще не одне покоління вболівальників. Валерій Васильович Лобановський – справжній Герой України, і дуже добре, що ми маємо нагоду у такий чудовий спосіб вшаувати його пам’ять – провести турнір, який носить його ім’я, на стадіоні, який також названий його ім’ям… Мені пощастило працювати під його наставництвом.

Джерело: ФФУ

| Рейтинг: 0.0/0
Категорія: Збірні | Переглядів: 297
Всього коментарів: 0
avatar
          Rabota UA В фейсбуке Мы в контакте Lamoda UA Skidka UA
Реклама на сайте

 

2024-2015 uk-football.at©

При цитуванні і використанні

будь-яких матеріалів в Інтернеті

відкриті для пошукових систем

гіперпосилання на "Український футбол.at"

обов’язкові.