29.03.2024     
 
      
  


Премьер лига

Первая лига

Вторая лига

Головна » 2015 » Квітень » 29 » Луческу: Є багато міст, готових прийняти чемпіонат України
                                                  Просмотр товара
06:48
Луческу: Є багато міст, готових прийняти чемпіонат України

На відкритому тренуванні перед кубковим поєдинком з «Дніпром» із журналістами поспілкувався наставник «гірників».

– Усі гравці готуються. Проблем зі здоров'ям ні в кого немає. Повернувся до загальної групи також Кривцов, який отримав пошкодження під час матчу з «Динамо». Усі розуміємо, що завтра на нас чекає важкий поєдинок. Між «Шахтарем» і «Дніпром» завжди захоплююча спортивна боротьба. Те, що дніпропетровці пройшли до півфіналу Ліги Європи, надає їм упевненості та ентузіазму. Плюс вони гратимуть вдома, при своїй публіці. До того ж протягом останніх років дніпряни не виграли жодного титулу, хоча було витрачено великі кошти на створення хорошої команди. Упевнений, що вони будуть надзвичайно мотивовані на завтрашній матч. Ми ж спробуємо прийти в себе після нічиєї з «Динамо» і, за великим рахунком, після невдачі в чемпіонаті. Напевне буде дуже серйозна боротьба за Кубок України, а також за друге місце, яке дає право на кваліфікацію в Лізі чемпіонів. Сподіваюся, мої футболісти добре розуміють, що на них чекає до кінця чемпіонату. Українці це знають відмінно, а бразильці, особливо новачки, не до кінця уявляють... Розраховую, що буде видовищна гра і коректне суддівство.

Є деякі моменти, про які хочеться сказати з огляду на минулий недільний поєдинок. Я вже говорив і ще раз повторю: йдемо до іншої формули, щоб проводити більше матчів між командами високого рівня. Атмосфера і тиск публіки будуть завжди. За великим рахунком ми не маємо сьогодні підтримки. І якщо ми продовжимо грати за таких самих умов, то її не буде і надалі. Усе, що відбувається, робиться тільки з однією метою... Як інакше можна інтерпретувати моменти, що мали місце в матчі з «Динамо»? Хачеріді мав отримати три жовтих картки: за напад на воротаря, за удар ліктем Адріано і за фол останньої надії проти Луїса. Тільки в останньому випадку був показаний «гірчичник»! Хоча він мав би заслужити червону картку, що дало б нам велику перевагу. Другий момент: 60 відсотків атак суперника проводилося після того, як гравці «Динамо» фолили на наших футболістах і переходили до своїх контратак. Суддя дозволяв продовжувати зустріч, не фіксуючи порушення, і суперник відразу розігрував комбінацію. Я не вчора став тренером, тож маю уявлення, як допомагають командам вигравати. Зараз і ми думаємо про те, щоб анулювати жовту картку Ракицькому, який отримав її ні за що – він узагалі не зачіпав у цей момент Ярмоленка, який впав і симулював. У жодному разі не кажу, що результат не відповідав тому, що відбувалося на полі. Грали дві хороші команди. Акцент було зроблено на тактиці. Зараз я даю оцінку діям «Динамо» за весь поточний період. Легко виступати, коли всі матчі проводиш вдома і публіка підтримує тебе. Ми ж є командою, яка приїхала із зони конфлікту. Це відчувається і в ставленні вболівальників до нас.

В історії Румунії був момент, коли країна так само втратила Трансільванію – після Віденського трактату. Тоді команда «Орадя» була багаторазовим чемпіоном Румунії. Вона переїхала до Угорщини і виграла той чемпіонат. Інша команда, «Університатя» (Клуж) – відомий студентський клуб із багатющою історією, – перебралася з міста Клуж на південь Трансільванії, щоб грати в Сібіу в румунському чемпіонаті. Думали, що це ненадовго, але затрималися там на кілька років. Чотири роки потому клуб повернувся до звичайного життя в Клуж, як і інші команди, які повернулися до Румунії, щоб грати в національній першості. «Орадя» на все життя втратила симпатію румунів, їх ніхто не поважав, коли вони повернулися в чемпіонат. І навпаки, «Університатя» (Клуж) донині користується божевільною симпатією в країні, незалежно від того, на якому полі проводяться матчі! Приблизно те ж саме зараз відбувається з нами. Нашій команді мали б аплодувати, а не освистувати її і ставитися так, як ставляться. Я кажу як людина, яка приїхала ззовні і перебуває зараз у цій країні. А могло статися те ж саме, що і в Криму, де припинили існування два українських клуби! Так само могло статися і з «Шахтарем». І тільки завдяки президенту нашого клубу «Шахтар» – символ футбольного Донбасу і європейський бренд – не зник. Ми виконуємо свої обов'язки, поважаємо всіх і підтримуємо високий рівень українського футболу, роблячи все можливе, щоб піднімати і розвивати його. Природно, приходиться нелегко. Але, якщо так триватиме, дуже складно буде надалі базуватися на бразильських гравцях. Буде інша мотивація, інші амбіції. Тут уже потрібно буде більше віддавати душу, для того щоб досягати максимальних результатів. Я можу зрозуміти: завоювавши п'ять чемпіонств поспіль, ми, можливо, стали комусь антипатичні. Та я не хочу повернення до чемпіонату, який був 10 років тому, коли ми сюди приїхали. Тоді ще до початку турніру все було відомо. Дивлюся, зараз намагаються повернутися до того ж... Це був би крок назад, і було б дуже шкода. Скрізь команди ростуть, а в Україні – крок назад. Присутність клубів у Лізі чемпіонів дуже багато означає для іміджу. І ми не можемо спокійно дивитися на те, як упереджено до нас ставляться порівняно з іншими командами.

 Враховуючи ваше невдоволення львівськими вболівальниками, розглядаєте варіант, що в наступному сезоні будете грати переважно в Києві? Або тільки там?
– Усе можливо. Як один із варіантів, можна проводити матчі в інших місцях України. Є Харків, Суми, Черкаси та багато інших міст, які могли б прийняти чемпіонат України. Головне – місто має за місяць знати про наше рішення, щоб мати можливість підготувати поле, створити умови. Ті ж Чернівці, наприклад. Упевнений, якби ми грали там, то всі вболівали б за нас! У Чернівцях проживає дуже багато румунів. (Сміється). Природно, ми потребуємо своєї публіки. «Шахтар» створив машину, для того щоб домагатися позитивних результатів, але головний гвинтик у ній – це наші вболівальники. Потрібно вирішити це питання. Грати на стадіоні Баннікова за присутності 500 глядачів – не варіант.

Джерело: ФК «Шахтар» 

| Рейтинг: 0.0/0
Категорія: Інше | Переглядів: 325
Всього коментарів: 0
avatar
          Rabota UA В фейсбуке Мы в контакте Lamoda UA Skidka UA
Реклама на сайте

 

2024-2015 uk-football.at©

При цитуванні і використанні

будь-яких матеріалів в Інтернеті

відкриті для пошукових систем

гіперпосилання на "Український футбол.at"

обов’язкові.