28.03.2024     
 
      
  


Премьер лига

Первая лига

Вторая лига

Головна » 2015 » Травень » 20 » О. Головко: «Збірна заслужила зіграти на чемпіонаті Європи»
                                                  Просмотр товара
17:28
О. Головко: «Збірна заслужила зіграти на чемпіонаті Європи»

Головний тренер юнацької збірної команди України Олександр Головко розповів про успіх своїх підопічних в еліт-раунді Євро-2015 та зазначив, що «синьо-жовті» заслужили на поїздку до Греції цього літа.

- Олександре Борисовичу, вітаємо Вас з перемогою в еліт-раунді чемпіонату Європи 2015 року і виходом до фінальної частини змагань! Як Ви оцінюєте виступи команди у Боснії і Герцеговині?

- Я подякував хлопцям, тому що вони заслужили зіграти на чемпіонаті Європи. У нас дуже перспективна команда, і вона заслужено поїде на фінальний турнір континентальної першості.

- За Вашими і загальнокомандними емоціями складається враження, ніби не сталося нічого особливого...

- Було віддано занадто багато сил, тому ми почуваємо себе спустошеними в емоційному плані. Починаючи з першої гри, кожен матч був складним. У поєдинку з Чорногорією нам потрібно було грати тільки на перемогу. Результат нібито дався легко, але не все було так просто, як здається.

- Який матч був найскладнішим для української збірної в Боснії і Герцеговині?

- Найважчим був матч з господарями міні-турніру. Зі стару гри ми повинні були забивати один-два м'ячі, але з різних причин не зуміли цього зробити. Потім пропустили гол, але добре, що зуміли швидко відігратися. В еліт-раундах перші матчі мають ключове значення, в них обов'язково потрібно здобувати позитивний результат. Далі було легше, оскільки бачили суперників безпосередньо в грі і знали, чого від них очікувати. Якщо говорити об'єктивно, ми були сильнішими за всіх на цьому турнірі.

- У Вас в команді зібрані такі виконавці, як Вачіберадзе, Арендарук і Зубков, у яких вже є досвід проведення матчів в євротурнірах. Як вважаєте, чи це далося взнаки і допомогло команді?

- Я не думаю, що потрібно називати прізвища тільки цих футболістів. Наша команда вже має ім'я в Європі. Ми були учасниками європейського форуму серед гравців до 17 років, тому у хлопців є досвід виступів на такому рівні. Але вчора на гру виходила команда, на 50 відсотків сформована з тих хлопців, які грали в Ізраїлі. У збірній йде постійна ротація. Можна сказати, що поява нових виконавців пішла команді на користь. Приємно, що Олександр Зінченко повернувся до збірної. Хочеться сказати добрі слова і про Мар'яна Шведа. Не кожен футболіст може увійти до складу практично без проведених зборів. Це свідчить про його здібності і велике бажання. Я вважаю, що матч з Чорногорією був одним з кращих для нього у збірній. - Ви вже думали про потенційних суперників збірної на чемпіонаті Європи?

- Тут нема чого думати, з усіма потрібно грати. Простих команд не було в еліт-раунді, слабких не буде і у фінальній частині змагань. Найголовніше зараз - думати про нашу команду. 9-го червня відбудеться жеребкування. Подивимося, хто нам дістанеться в суперники. Багато чого буде залежати від того, коли розпочнеться чемпіонат України. Адже багато футболістів гратимуть у складах своїх клубів у Прем'єр-лізі. Саме на цьому базуватиметься підготовка до європейської першості. Найважливішим буде зібрати достатню кількість людей для вирішення наших завдань.

- Чи ніхто не розчарував Вас на цьому турнірі?

- Ми розраховували, що в обоймі будуть всі 18 гравців, але хтось отримав травму в матчі, хтось - непотрібні жовті картки. Напередодні третьої гри у нас в розпорядженні було всього лише 13 гравців.

- Бека Вачіберадзе сказав, що якщо порівнювати вихід збірної України на чемпіонати Європи серед гравців до 17 і до 19 років, то останній приніс йому більше радості. А як щодо Вас?

- Мені більше радості принесло потрапляння команди на чемпіонат Європи U-17. Нинішній же успіх є більш свідомим. Ми потрапили на чемпіонат Європи заслужено, а не випадково.

- Які плани у юнацької команди на найближчий час? Чи буде збір напередодні чемпіонату Європи?

- Хотілося б провести збір на території Греції хоча б за тиждень до старту чемпіонату Європи. У залежності від результатів жеребкування, будемо шукати суперників, з якими можна було б провести товариські матчі в червні.

Источник: ФФУ

| Рейтинг: 0.0/0
Категорія: Збірні | Переглядів: 299
Всього коментарів: 0
avatar
          Rabota UA В фейсбуке Мы в контакте Lamoda UA Skidka UA
Реклама на сайте

 

2024-2015 uk-football.at©

При цитуванні і використанні

будь-яких матеріалів в Інтернеті

відкриті для пошукових систем

гіперпосилання на "Український футбол.at"

обов’язкові.