28.03.2024     
 
      
  


Премьер лига

Первая лига

Вторая лига

Головна » 2015 » Квітень » 15 » Полісся (Чернігівська область)
                                                  Просмотр товара
10:45
Полісся (Чернігівська область)

«Полісся» — аматорський футбольний клуб з смт Добрянка Ріпкинського району на Чернігівщині. Створений у 1992 році.

У 1992 році Іваном Петровичем Чаусом було створено ФК «Полісся» (Добрянка), згодом побудовано відповідну інфраструктуру та відкрито дитяче відділення спортивної школи з футболу. Клуб часто організовував спортивні свята та заходи. Відбулися цікаві міжнародні товариські матчі зі збірною американського штату Каліфорнія (1999 рік) та з професіональноим клубом із Сербії БСК «Белград» (2003 рік), після якої підписав контракт з чернігівською «Десною» сербський оборонець Мілан Загорац — перший легіонер у історії команди.

У 2002 році (на 10-річчя «Полісся») відбулася незабутня товариська зустріч з футболу з ветеранами київського «Динамо».

З 2000 року «Полісся» (Добрянка) стало фарм-клубом головної футбольної команди області — чернігівської «Десни». У команді набираються досвіду молоді гравці, майбутні професіонали-майстри.

Перших успіхів ФК «Полісся» досяг з приходом тренера Сергія Миколайовича Бакуна: 2000 рік — бронзовий призер, 2003 — чемпіон Чернігівської області. З 2005 року команду успішно тренує Іван Антонович Бубис. У 2006 році «Полісся» — володар Кубка області, 2007 рік — срібний призер чемпіонату Чернігівщини, 2008 — фіналіст Кубка області.

Варто назвати таких вихованців клубу, як Віталій Гавриш та Андрій Ярмоленко, які виступають відповідно за донецький «Металург» і київське «Динамо». Свого часу одягав футболку «Добрянки» й Олександр Романчук, що потім відмінно виявив себе в чернігівській «Десні», а згодом захищав кольори київських «Динамо» та «Арсеналу». Романчук у 2006 році став віце-чемпіоном Європи у складі молодіжної збірної України.

Серед гравців «Десни» зразка 2008 року грали Володимир Чуланов, Олександр Бобор, Тимур Рустамов, Ярослав Сердюк та Ігор Корж — ці футболісти певний час утверджувалися в дорослому футболі, виступаючи у колективі «Полісся».

| Рейтинг: 0.0/0
Категорія: Аматорські ім'я | Переглядів: 731
Всього коментарів: 0
avatar
          Rabota UA В фейсбуке Мы в контакте Lamoda UA Skidka UA
Реклама на сайте

 

2024-2015 uk-football.at©

При цитуванні і використанні

будь-яких матеріалів в Інтернеті

відкриті для пошукових систем

гіперпосилання на "Український футбол.at"

обов’язкові.