24.04.2024     
 
      
  


Премьер лига

Первая лига

Вторая лига

Головна » 2015 » Травень » 10 » Рінар Валєєв: Після «Карпат» два дні відпочивали
                                                  Просмотр товара
08:01
Рінар Валєєв: Після «Карпат» два дні відпочивали

Один з небагатьох досвідчених гравців у складі «Іллічівця» Рінар Валєєв відповів на запитання прес-служби ПЛ.

– Рінаре, на певний період ти випадав з українського футболу. Де був, чим займався?

– Не вважаю, що я випав. Позаминулого року, потрапивши до «Чорноморця», який був зіграним, шансів було у мене небагато, зважаючи до того ж на травму. Тому ігрової практики в Одесі отримував вкрай мало. З’явилась можливість пограти у Казахстані за павлодарський «Іртиш». Контракт у цій команді укладав спеціально лише на півроку. Там всі матчі відіграв від дзвоника до дзвоника. І зараз повернувся в Україну, де з «Іллічівцем» угода також діє лише до завершення сезону. Хотів грати, а подальшу перспективу ще не обдумував.

– Хотілося б поцікавитись рівнем футболу у Казахстані, його особливостями…

– За силою там виділяється пара команд. Достатньо легіонерів з різних країн, серед яких, можливо, найбільше сербів. Головною проблемою є те, що практично всі грають на полях зі штучним покриттям. Коли все життя грав на зелених полях, навіть неважливо якої якості, цей перехід дуже важкий. Загострюються всі травми, які були колись.

– До заявки «Іллічівця» потрапив вже під час офіційних ігор. Чому не раніше?

– Я тренувався в Одесі за індивідуальною програмою. Шукав варіанти продовження кар’єри, і тут надійшла пропозиція з Маріуполя. Довго не думав, адже у моїй ситуації це було те, що потрібно.

– Нині «Іллічівець» бореться за те, щоб уникнути останнього місця. І результат навесні показує кращий, ніж до відпустки. Як у команді оцінюють нинішній виступ?

– Головне, що немає нічого такого, як було в деяких попередніх клубах. Ніякого мандражу, все спокійно, ситуація допомагає працювати у хорошому ритмі, з настроєм. Видно, що над хлопцями не тяжіє страх за поганий результат. Головний тренер створив належну ауру, щоб ми зуміли виграти у багато чому вирішальному поєдинку проти «Карпат».

– У Дніпропетровську на «Метеорі» ви ще жодного разу не програли, а тренери суперників при цьому звинувачують якість газону…

– Не називав би це поле ані щасливим для нас, ані жахливим за якістю. По-перше, ми також, як і інші команди, там тільки граємо, навіть перед матчами не тренуємося. А постійно працюємо на гарних полях у Маріуполі. Тож ми знаходимось в однаковій ситуації з нашими суперниками. По-друге, у тих же «Карпат» на майже порожньому стадіоні була хоч якась підтримка, адже група фанів зі Львова виявилась доволі чисельною. Щодо самого поля, то з «Чорноморцем» і «Зорею» умови справді були поганими. Зараз воно не ідеальне, але задовільне. І грати там цілком можна. Але повторюсь, що це поле для нас таке ж гостьове, як і для усіх інших.

– Що скажеш про наступного суперника – запорізький «Металург»?

– Нам втрачати немає чого – потрібні очки. Тому навіть нічийний результат можна сприймати як позитивний. Вважаю, що всі найсильніші випробування лишились для нас позаду. Ми довели, що можемо грати і здобувати результат. Запоріжжя нас не лякає. Нічого не хочу сказати поганого про цю команду – у неї хороший підбір футболістів. Але поступатись не маємо наміру

. – Чи є якісь втрати, особливості при підготовці до чергового туру? Зокрема, два тури поспіль не грає Сергій Яворський…

– Після «Карпат» два дні відпочивали, потім у спокійному режимі тренувались. Сергій отримав ушкодження, і тренерський штаб приберіг його на, можливо, більш важливі ігри. Він, як і всі інші гравці, окрім Андрія Оберемка, зараз тренується у загальній групі.

– Після «Карпат» Микола Павлов анонсував близькі кардинальні рішення. Чи була у головного тренера про це розмова з командою?

– Поки що інформації з цього приводу немає. Микола Петрович пообіцяв, що найближчим часом переговорить з кожним. Тому зараз знаємо не більше, ніж інші. Далеко заглядати не можемо, однак гадаю, що до завершення сезону ситуація має прояснитись.

Джерело: ПЛУ

| Рейтинг: 0.0/0
Категорія: Інше | Переглядів: 300
Всього коментарів: 0
avatar
          Rabota UA В фейсбуке Мы в контакте Lamoda UA Skidka UA
Реклама на сайте

 

2024-2015 uk-football.at©

При цитуванні і використанні

будь-яких матеріалів в Інтернеті

відкриті для пошукових систем

гіперпосилання на "Український футбол.at"

обов’язкові.