19.04.2024     
 
      
  


Премьер лига

Первая лига

Вторая лига

Головна » 2015 » Червень » 8 » Тимощук: Ми прагнемо зробити все, щоби гідно представити свою країну
                                                  Просмотр товара
18:30
Тимощук: Ми прагнемо зробити все, щоби гідно представити свою країну
Капітан збірної України дав інтерв’ю австрійським мас-медіа (за участю українських журналістів) у конференц-залі готелю "Лібенсквель" у селищі Бад Целль, де національна команда проводить свій підготовчий збір.
 
- Анатолію, збірна України багато разів зустрічалася з грузинами, які спогади, пов‘язані з командою Грузії, переважають у Вашій пам‘яті?
 
- Справді, ми багато разів грали з грузинами, були різні результати – перемоги та нічиї. Саме в аеропорту Тбілісі, повертаючись додому після виїзної мирової з кавказцями, ми отримали новину про результат матчу Данія-Туреччина, який гарантував нам вихід у фінальну частину з першого місця. Та неймовірна ейфорія запам’ятається на усе життя. Отож, навіть попри те, що ми тоді зіграли внічию, від більшості зустрічей з командою Грузії залишилися саме позитивні спогади. До того ж, саме у ворота грузинів я забив свій перший матч за національну команду (у товариському матчі на стадіоні "Динамо", 17 квітня 2002 року, завдяки голу на останній хвилині Україна перемогла 2:1 – О.Г.)
 
- Нині на дворі – сильна спека, як переносите тренування за таких непростих погодних умов та ще й після виснажливого клубного сезону?
 
- Так, справді, спекотно, але, скажімо, вчора ввечері було доволі комфортно: сонце не припікало і тренуватися було дуже приємно. У першу чергу нам важливо приготуватися до відбірної зустрічі проти збірної Люксембургу. І саме у цьому сенсі контрольна гра з Грузією має для нас значення. Після закінчення матчів у своїх клубах у більшості збірників, за винятком, щоправда, гравців "Динамо" й "Шахтаря", було кілька днів для відпочинку після важкого сезону: всі плідно провели цей період, відновили сили, а тепер маємо підтримувати фізичну форму у належному стані. Відтак матч із Грузією буде для нас свого роду екзаменаційним.
 
- Чому збірна України вибрали саме це місце для тренувального табору?
 
- Австрія – країна, яку обирають для своїх приготувань дуже багато футбольних команд. Тут – професійно підготовлені газони , гірське повітря, хороші умови для організації зборів. Поле розміщене одразу біля готелю: достатньо пройти кілька кроків і ти вже на класному зеленому килимі. Отож, тут є все, щоби спокійно тренуватися і відновлюватися після цього. Гори якнайкраще допомагають кардіо-системі перенести навантаження.
- Ми звернули увагу, що після тренування ви попросили організаторів наповнити пластикові діжки крижаною водою, для того, щоби потім опустити туди ноги. Давно використовуєте такий метод?
 
- Так, це - спеціальний метод відновлення. Після тренування м‘язи ніг максимально нагріваються і якщо їх одразу охолодити, вони швидше відходять від навантажень, що є серйозною протидією можливим ушкодженням у майбутньому. Цей спосіб реабілітації вперше використали американські легкоатлети. Спортивний світ звернув увагу на їхні високі результати та витривалість, і вирішив скористатися напрацюванням американців. Сьогодні майже всі професійні клуби відновлюють м‘язи гравців за допомогою крижаної води.
 
- Чому австрійці мають прийти на матч Грузія-Україна?
 
- У першу чергу – це міжнародний матч. Такі зустрічі відбуваються не так часто. По-друге, це виняткова нагода побачити збірні України й Грузії, кожна з яких є цікавою й самобутньою командою. Скажімо, у нашій команді грають чимало футболістів "Дніпра" - фіналістів цьогорічної Ліги Європи, а також представників "Динамо" й "Шахтаря", котрі показують футбол високого рівня у міжнародних змаганнях. Тож Вам буде на що подивитися. В Австрії живе чимало етнічних українців, впевнений вони прийдуть на матч і створять неповторну атмосферу, характерну для матчів збірної. Лише особисто до мене на цю гру приїдуть 10 друзів.
 
- За київське "Динамо" виступає австрієць Александр Драговіч, бажання придбати якого виявила "Барселона". Як ви оцінюєте перспективи цього оборонця?
 
- Я дивився нещодавній фінал Кубка України за його участю і маю сказати, що він досить добре виглядав. Якщо такий клуб, як "Барселона", що зараз є, певно, найсильнішим клубом на планеті, цікавиться Драговічем - це вже досить багато значить для гравця. Відомо, що упродовж останніх років каталонці шукають центрального захисника. Тому, якщо він у сфері інтересів "Барси" – це свідчить про його високий клас. А підтвердження – на поверхні. Драгович є основним оборонцем "Динамо", що здобуло перемогу в чемпіонаті та Кубку країни, до того ж він - гравець стартової "одинадцятки" збірної Австрії, а у Вас дуже хороша команда. Та цікавіше буде подивитися, як Австрія незабаром зіграє в Росії.
- Візит на фінал Ліги чемпіонів УЕФА був для вас своєрідним поверненням до Німеччини після двох років відсутності. Не втратили відчуття німецької мови?
 
- Ні, жодних проблем, я можу без легко порозумітися німецькою на побутовому рівні. Під час турніру "Футбол заради дружби" звертався до дітей німецькою, не відчуваю жодних перешкод у мовному питання.
 
- За умов війни на Сході України як гравцям вдається концентруватися на їхній основній роботі – грі у футбол?
 
- Ситуація в Україні - важка. Війна приносить лише горе. Звісно, це відволікає футболістів від концентрації, але ми прагнемо зробити все, щоби на футбольному полі гідно представити свою країну. Футбол нині, як ніколи, об’єднує і згуртовує людей. Ми бачимо зараз повні трибуни не лише на матчах збірної, а й на іграх "Динамо", "Дніпра", "Шахтаря". Грати на заповнених людьми стадіонах – це найкращий подарунок для кожного гравця. Всі ми з тривогою стежимо за новинами зі Сходу країни, сподіваючись на позитивну розв‘язку подій. Про це говорити, справді важко, бо війна – це велике горе, яке забирає життя людей. Дуже хочемо, щоби війна припинилася, ми забули це горе і далі жили в мирі.
 
| Рейтинг: 0.0/0
Категорія: Збірні | Переглядів: 300
Всього коментарів: 0
avatar
          Rabota UA В фейсбуке Мы в контакте Lamoda UA Skidka UA
Реклама на сайте

 

2024-2015 uk-football.at©

При цитуванні і використанні

будь-яких матеріалів в Інтернеті

відкриті для пошукових систем

гіперпосилання на "Український футбол.at"

обов’язкові.