16.04.2024     
 
      
  


Премьер лига

Первая лига

Вторая лига

Головна » 2015 » Червень » 7 » Василь Кардаш: на місце Ярмоленка прийдуть нові гравці, які проявлятимуть себе
                                                  Просмотр товара
11:13
Василь Кардаш: на місце Ярмоленка прийдуть нові гравці, які проявлятимуть себе

Про підсумки сезону розповів відомий в минулому футболіста Василя Кардаша.

— У підсумковій турнірній таблиці для Вас є несподіванки?

— Зважаючи на перебіг чемпіонату, в турнірній таблиці все закономірно. «Динамо» на тлі конкурентів виділялося, без спадів, рівномірно пройшло сезон. Тому кияни заслужили перше місце. Є кілька команд, які розчарували. І на це є об’єктивні причини. Маю на увазі «Чорноморець», «Металіст» та донецький «Металург».

— «Динамо» стало сильнішим, чи «Шахтар» слабшим?

— Якщо порівнювати гру «Динамо» тепер і минулого сезону, то зараз кияни однозначно стали сильнішими. Хлопці зігралися, з’явилася модель гри. Натомість, «Шахтар» цього сезону виступив слабше.

— Головна проблема «Шахтаря» у тому, що не вдалося знайти гідну заміну футболістам, які пішли з клубу, чи все-таки війна на Донбасі, через яку команда постійно грає у гостях?

— Війна на Сході України, звісно, нікому не надає хорошого імпульсу. Це стосується не тільки команд з цього регіону, а й інших. Щодо «Шахтаря», то, думаю, потрібно шукати причини в самій команді. Одні бразильці хочуть грати, інші — не хочуть. Не знаю, з чим це пов’язано, із ситуацією в країні чи просто бажанням переїхати в інший чемпіонат. На мою думку, в «Шахтаря» є внутрішні проблеми, які позначилися на результатах.

— Якщо бразильці підуть з «Шахтаря», знайти їм гідну заміну, зважаючи на війну, буде дуже складно…

— У «Шахтаря» великі амбіції у всіх турнірах: Лізі чемпіонів, чемпіонаті України. Звісно, замінити бразильців, залучити хороших гравців буде вкрай важко. Тому, варто шукати внутрішній резерв, опиратися на молодь. Тим паче, що молодіжка «Шахтаря» цього сезону дійшла аж до фіналу Ліги чемпіонів. Потрібно довіряти молоді. Вважаю, що в цій ситуації, коли фінансування клубів не найкраще, повинна проявити себе молодь. Для них це шанс заграти. Раніше молоді футболісти не мали такого шансу, оскільки бралися футболісти під певні завдання. Зараз усе змінилося, найближчі рік-два — це золотий час для молоді, можливість вирости в класних гравців.

— Лідер «Динамо» Андрій Ярмоленко зізнався, що хоче покинути киян. Без цього форварда «динамівці» будуть інакшими?

— Свого часу Андрій Шевченко покидав «Динамо», інші провідні гравці теж, і всі питали: якими будуть кияни без них. Але нічого страшного не сталося, з’являлися нові імена. Так само і на місце Ярмоленка прийдуть нові гравці, які проявлятимуть себе. А в Андрія є природне, нормальне бажання поїхати робити кар’єру в Європу. Він молодий, амбіційний, тому й хоче пограти в сильнішому чемпіонаті. А в «Динамо» є хороша, перспективна молодь. Для них — це шанс, який свого часу отримав Ярмоленко. Коли він тільки починав у «Динамо», не усе виходило, багато хто його критикував, тренери спершу не довіряли. Але нічого, хлопець виріс у класного майстра.

— У «Дніпра» достатньо хороших футболістів для вирішення найбільших завдань чи команда Мирона Маркевича потребує доукомплектації?

— Найперше потрібно говорити, звідки це підсилення брати. Не кожен сильний гравець зараз захоче приїхати в Україну. Вони й раніше неохоче сюди їхали, а зараз їх може не переконати, навіть, солідна зарплата. Мабуть, потрібно шукати резерв у своєму чемпіонаті, серед дублів. Мирону Маркевичу наразі з молоді найбільше подобається Лучкевич, він не раз його виділяв. Хлопець і справді здорово «вистрілив». Іншим молодим виконавцям, вочевидь, потрібно більше часу, щоб себе проявити. Стосовно перспективи, то, однозначно, разом із досвідченими виконавцями потрібно награвати молодь.

— Ви вже згадали про проблемні клуби: «Металург», «Чорноморець», «Металіст». Але є багато інших фінансово неблагополучних клубів. Скажімо, у «Волині» та «Говерлі» люди вже давно не отримували зарплати. В такій ситуації доцільно штучно утримувати Прем’єр-лігу від скорочення учасників? Іноді таке враження створюється, що самі клуби цим користуються і не платять зарплату футболістам. Адже нікого не планують виганяти з еліти…

— Те, що чемпіонат провели, це вже велика заслуга федерації, Прем’єр-ліги. Ще рік тому були сумніви стосовно доцільності проведення футбольного турніру, на щастя, його таки провели. Говорячи про «Металіст», «Металург» та «Чорноморець», мав на увазі не тільки фінансовий аспект, а й розчарування від якості гри цих команд. А в «Говерлі», «Волині» проблеми з фінансами почалися ще до війни на Донбасі. Там ніколи не було добре з грішми. Мені складно сказати, правильно чи не правильно заплющувати очі на фінансові труднощі клубів, давати їм ліцензії, попри порушення регламенту. Як на мене, в цій ситуації потрібно робити поправку на війну, економічні чинники в країні. Напевно, сьогодні це виправдано. Якщо зараз чемпіонат не проводити, все це запустити, то поновити буде значно важче.

— Якщо не звертати увагу на проблеми клубів, то не зважатимуть на інтереси футболістів…

— Так… Потрібно находити золоту середину. Варто говорити про те, що зарплати в багатьох наших клубах було завищено. І, звісно, будь-якій людині не подобається зменшення зарплати. Але потрібно до цього об’єктивно ставитися. Безперечно, не можна допускати того, щоб футболісти рік не отримували своєї винагороди. Тому на такі речі потрібно реагувати. Так, зараз у всіх клубах, у всіх галузях у нашій країні є проблеми. Але взагалі не платити — це не нормально. В цій ситуації я на боці спортсменів. Федерація і Прем’єр-ліга повинні втручатися в таку ситуацію. Повинен бути діалог, графік погашення заборгованостей і його дотримання.

Джерело: Львівська газета

| Рейтинг: 0.0/0
Категорія: Інше | Переглядів: 332
Всього коментарів: 0
avatar
          Rabota UA В фейсбуке Мы в контакте Lamoda UA Skidka UA
Реклама на сайте

 

2024-2015 uk-football.at©

При цитуванні і використанні

будь-яких матеріалів в Інтернеті

відкриті для пошукових систем

гіперпосилання на "Український футбол.at"

обов’язкові.